خدایا با حجاب دخترم چه کنم؟
بسم الله الرحمن الرحیم
امروزه با گسترش تهاجمیِ فرهنگ ضد دینی در جوامع اسلامی و خصوصاً کشورعزیزمان ایران، بیم آن می رود که هویت اصلی ما در این موج تخریبی از بین برود.
پوشش، یکی از نمادهای اصلی هویت هر قوم و ملتی است.
در کشور ما علی رغم برخی تحلیل ها، اکثر خانواده ها دیندار هستند اما در ظاهر آنچه بیشتر نمود پیدا می کند خلاف این نظر است.
خانواده های ایرانی به زیارت می روند و در مجالس اهل بیت علیهم السلام شرکت می کنند و در مراسمات مذهبی نظیر اعتکاف، احیاء شب قدر، دعای عرفه، کمیل، ندبه و غیره حضور گسترده دارند اما در نگاه عموم جامعه، خیلی از آنها دیندار محسوب نمی شوند.
شاید دلیل آن این باشد که برخی از خانواده ها ظاهر دینی ندارند.
درباب این موضوع که ظاهر، با دین چه ارتباطی دارد إن شاء الله در جای خود مطالبی ارائه خواهم داد اما آنچه مسلّم است اینکه:
معمول والدین ، حجاب دخترانشان را دوست دارند و در پوشش آنها دقت می کنند و دوست دارند تا آنها خوب تربیت شوند.
اما چگونه؟
در اینجا، چند گام کاربردی برای محجبه شدن دختران پیشنهاد می شود که به یکی ازآنها اشاره میکنم و گامهای دیگر را ان شاء الله در مطالب بعدی به عرض خواهم رساند:
۱- شروع از کودکی:
اهل بیت (علیهم السلام) تأکید دارند تربیت دینی ازهمان کودکی شروع شود.
معمول دختران در کودکی از اطرافیان خود تقلید می کنند که یکی از آنها تقلیدِ نحوه پوشیدن چادر از مادر است و اکثر والدین از این موضوع خوشحالند.
البته جای خوشحالی هم دارد ولی این تقلید معمولا آگاهانه نیست و دلیل آن اینست که همین کودک اگر در جمعی قرار گیرد که حجاب ندارند به راحتی چادرش را کنار می گذارد.
انسان معمولا به آنچه منع می شود حریص است (الإنسان حریص علی ما مُنِع منه). داستان آدم ابوالبشر یک نمونه از آنهاست که از میوه ممنوعه خورد. (هرچند این مطلب دلایل دیگری دارد ولی اغوای شیطان از این راه بود)
می توان از همین تکنیک برای اینکه حجاب در دختران نهادینه شود استفاده کرد.
تمرین عملی:
چادر زیبایی با رنگ روشن و تورهای رنگی و زیبا برایش تهیه کنید و چه بهتر که این چادر را پدر یا مادر یا بستگان دیگر (ترجیحاً کسی که دخترتان به او بیشترین علاقه را دارد مثل مادربزرگ) برایش سوغات و هدیه بیاورد مخصوصا سوغات از عتبات یا مشهد مقدس یا قم و… تهیه شود که نتیجه آن با یک تیر دو نشان زدن است:
هم حجابش و هم محبت اهل بیت علیهم السلام در او نهادینه می شود.
عجله نکنید!!
بگذارید خوب با چادرش جلب توجه کرده و احساساتش را بروز دهد. خود و اطرافیان نیز از زیبایی او و چادرش تعریف کنید. البته کاملا واقعی باشد.
فیلم بازی نکنید!
چون علی رغم تصور بعضی بزرگترها، کودکان ریاکاری را تشخیص می دهند.
کودک از اینکه بتواند جلب توجه بکند بسیار لذت می برد.
یک نکته کلیدی:
حال نوبت یک تکنیک معجزه آساست و آن «حریص کردن» است.
بایستی در این مرحله خیلی زیرکانه چادر را از دخترتان بگیرید مثلا بگویید: خُب دخترم حالا دیگه بسه چادرت رو به من بده تا بریم غذا بخوریم.
معمولا مقاومتی نمی کند ولی اگر مقاومت کرد شما کوتاه نیایید و بگویید: چادرت پیش من امانت باشه هروقت کار خوب کردی بهت میدم.
اینکه کودک شما چادر را جایزه کار خوبش بداند در این مرحله حائز اهمیت است. این نکته در گامهای بعدی بیشتر نمود خواهد داشت.
به وعده خود عمل کنید:
اگر به او وعده ای دادید حتما عمل کنید و چادر را در مقابل کار خوبی که انجام داده به او بدهید ولی با زمان محدود . چون کودک ساعت بلد نیست به عقربه های ساعت اشاره کنید و بگویید: وقتی این عقربه اومد اینجا (اشاره کنید به یکی از شماره های ساعت) و دقت کنید تا حتما سر ساعت آن هم با ملاطفت از او پس بگیرید.
(ان شاء الله در مطالب بعدی طرز تهیه کارت جایزه برای کودکتان را بیان خواهم کرد که درخیلی موارد کارگشا خواهد بود.)
معمولا دختران، مادر بازی و خاله بازی را دوست دارند پس می توانید برای عروسک او هم چادر کوچکی تهیه کنید.
یک پیشنهاد:
پیشنهاد می کنم از دور دخترتان را تحت نظر بگیرید،طوری که او متوجه نشود.
معمولا خواهید دید همان رفتاری را که شما با او دارید او هم با عروسکش خواهد داشت. همان جملات را با همان حالتی که شما گفته اید با همه جزئیات به عروسکش خواهد گفت.
یادمان باشد کودکان مقلدان بی نظیری هستند که این تقلید در حافظه بلند مدت آنها ماندگار خواهد شد.
به امید اینکه فرزندانی سالم و صالح داشته باشیم.
منتظر گامهای بعدی باشید…